Thursday, March 27, 2008

dişler


Son yıllara kadar dişlerimin sağlamlığı ile övünürdüm. Kırkımdan sonra yemeklerden sonra kürdan kullanma ihtiyacı hissetmeye başladım. Diş hekimi bir arkadaşıma bu konuyu danıştığımda dişlerin zamanla su kaybederek küçüldüklerini ve aralarında boşluk oluştuğunu söyledi.
Ayrıca yaklaşık bir aydır iki kez yenilendiği halde bir türlü hassasiyeti geçmeyen bir dolgum var. Yine diş hekiminin söyediğine göre dişlerimde ince mine çatlakları oluşmuş, ve bunlar yüzünden oluşan sızıntı dolguların altına iniyormuş. Dişlerimi eskisinden daha sık ve uzun süre fırçalamaya başladım ama fayda etmiyor.

Gecikmiş miyim? Evet, keşke eskiden beri daha sık ve uzun süre fırçalasaydım.

3 comments:

dide said...

benim de 20liklerim öyle eğri büğrü çıktılar ki onları fırçalamam imkansız hale geldi. yandakileri çürütmesinler istiyorum.

SekerPembe said...

Peki hiç duydunuz mu, dil fırçası diye birşey varmış. Dilin arkasında kalan kalıntıları temizlermiş. Böylece ağzımız daha temiz ve kokusuz olurmuş. Ben aradım ama bulamadım. 30'umdan sonra bunu duydum ama deneyemedim.

Tanya's said...

Ağız bakım ahh..ben cok bakarım..üst cenem 24ümde protez dişlere dönüştü..hala bakarım..dil temizliğini de şiddetle tavsiye ederim..kırkınızdan sonra birde bu olsun.

Çok keyifli bu blogda..d,ğeri gibi

 
Site Meter