Thursday, May 15, 2008

indirim kampanyaları

Geçenlerde yaşadığım bir deneyim kırkımdan sonra bana şunu öğretti: Bir mal bir gün düşük fiyata satılıyorsa her zaman aynı fiyata satılabilir. Eskiden bir malda büyük bir indirim olunca heyecanlanır, büyük miktarlarda alırdım. Örneğin rakı üreticilerinin kaliteli rakılarda hiç indirim yapmadığı zamanlarda Burgaz Yeşil Üzüm Rakısı'nın bir haftasonu indiriminde 19,90'a satıldığını duyduğum zaman markette sıra beklemeye üşenmeyip 5 şişe almıştım.
Aradan belki iki yıl geçti, aynı marka hala indirimlerde, hem de 19,50 ye satılıyor.

Geç kalmış mıyım: Evet. Eskiden enflasyon olduğundan stokçuluk kabul edilebilir bir durumdu, ama son yıllarda fiyatlar pek değişmediğinden bu durumu farketmekte geç kaldığım söylenebilir.

2 comments:

Çağlar said...

Bu her ürün için geçerli değil. Örneğin şarapta sanırım üretim dönemlerine bağlı olarak indirim olabiliyor. Mesela sevdiğimiz villa doluca şarabını 8.5 ytl görünce 4-5 şişe almıştık ama bir daha öyle bir indirim görmedik. İndirim kampanyaları bir ve ya bir kaç ürüne ilgi çekip müşteriyi dükkana getirip diğer ürünleride almasını sağlamak için kullanılıyor sanırım.

Haydins said...

bu blogunuz da digeri gibi degisik ve gusel..Takip etmeye yenibasladim ve cok sevdim.

 
Site Meter