Wednesday, June 18, 2008

akyaka azmağı

1986'da Marmaris kavşağından Akyaka'ya ilk kez gittiğim azmak kıyısından geçen yolu kırkımdan sonra tekrar buldum.
Son 20 yıldır Akyaka-Gökova'ya belki 50 kez gittim, ama azmakbaşının ilerisinde ne var diye sorduğum birinin 'yok birşey' demesi üzerine yolun devamına yürümeyi hiç denememiştim.

Son Akyaka seyahatimde teknelerin kalktığı iskelenin dibinde azmak turu düzenlemeye başladıklarını görünce kayığa bindim, şaştım kaldım. Azmak içerilere kadar uzanıyor, kıyısında da restoranlar yer alıyormuş.
Dibi pırıl pırıl görünen sudaki 30 dakikalık tekne turundan sonra su kıyısındaki restoranlara araba ile gittik.
Yemekten sonra yola devam edince Marmaris kavşağına, 22 yıl önce otostop yaptığım alt geçide çıktık.

5 comments:

Dişi Kuş said...

Yediğim ne lezzetli lagos buğulamayı sıcak bir öğleden sonra bu azmağın üzerindeki lokantalardan birinde yemiştim. Ağaçların gölgesinde, derenin üstüne kalan küçük bir adacığa masa attırmış, iki yanımızdan sular şırıldarken bir güzel demlenmiştik.
Restoran salaş görünmesine rağmen şarap kadahlerinin bacaklarına kağıt peçeteyi katlayarak çok şık bir süs yapmış tam ortasında da bahçedeki begonyalardan bir dal iliştirmişlerdi. Hala hatırımda olmasına ben bile şaşırdım ama yazınızı okuyunca gözümün önüne ilk gelen şey bu begonyalar oldu :) Hala ordalar mıdır acaba...

endiseliperi said...

işte o marmaris yolundaki okaliptüs ağaçları var ya, akyaka bataklığını onlar kurutmuş. bir de marmaris yoluna paralel bir yol daha var, ordan da kanuni, genç osman'ın oğlu korkut'u boğmak için geçmiş. azmak'ın yeri eskiden başkaymış, yatak değiştirmiş. idimos'muş o zamanlar adı... falan filan.

bizim kaldığımız tomsan evleri, azmak'a çok yakındı. sanırım gelecek yıl gideriz yine.

Kültür Mantarı said...

akyaka benimde en sevdiğim yerlerden biri. hatta bu hafta oraya ilk defa benim götürdüğüm arkadaşlarım orada tatilde. ama ben işteyim. çok kıskandım onları.

akyaka ile ilgli bende bir yazı yamıştım.

K®HAN said...

geç kalmış mısınız?

:)

etki alanı said...

Eğer hastalanıp ameliyat olmak zorunda kalmasaydım,şu an Akyaka sakinlerinden biri olacaktım. yıl önce,bir belgesele konu olan Akyaka ya aşık oldum.Hemen gidip gördüm ve evi bile ayarlayıp geri döndüm.Aksilik mi diyelim,her işte bir hayır vardır mı diyelim,hala İstanbuldayım...
Sevgiyle kalın,
TüTü

 
Site Meter