Tuesday, October 7, 2008

çim çim haşlama


Kırkımdan sonra ucuz, çok kolay ve lezzetli bir yemek keşfettim:
Bugüne kadar çeşitli yerlerde yediğim haşlanmış çim çim karidesleri çok tatsız ve kokusuz bulduğumdan eve aldığımda ya güveçte soslu, ya da tavada kabuğuyla kızartarak pişiriyordum.
Geçen hafta pazardan aldığım iri çimçimler gözüme o kadar hoş göründü ki, aperatif olarak 3-5 ini haşlayayım dedim, ama eskiden yaptığım gibi soyulmuş olarak 5-6 dk haşlamak yerine, aldığım gibi, kabuklarıyla kaynar suya adeta daldırıp , 1-2 dakikada çıkardım.
Sonuç çok başarılı oldu, karidese has koku ve doku kaybolmadı, kabukları yerken ayıklamak da çiğden soymaktan çok kolaydı.

Geç kalmış mıyım? Evet, pazardan aldıktan sonra hazırlaması 2 dakika süren nefis bir mezeymiş.

8 comments:

Duygu said...

Aman efenim, N'orlins'a gelseniz de birlikte crawfish (karidesten büyükçene bir heyvan) ve karides kaynatma yapsak buranın usulü. Hastası olursunuz valla. Lö leziz.

(Ama mevsiminde gelmeniz lazım, mayıs haziran gibi sanırım). :)

Bkz:

http://www.loupe.org/albums/CrawfishBoil/Crawfish1.JPG

http://www.tulane.edu/~aichesrc/images/Crawfish.JPG

Tanya's said...

Doktorum,

Afiyetler olsun..

Çağlar said...

Bu yazı bana bir anımı hatırlattı. İlk Kanada ya gittiğimde bir partiye davet edilmiştim. Davette genelde kerevit(shrimp) verilir ve ben itiraf etmek gerekirse ilk kez tadına bakacaktım. Ben çaktırmadan birinin ağzına atmakla birlikte çatur çutur sesler duydum ağzımda. O kadar kişi içinde utanıp çıkartamadım ve iyice öğütüp yuttum. Sonra baktım herkez sert kısmını çıkarıyor, ondan sonra anladım ki kabuğuyla haşlanıyor.
Ben hep kabuğuyla haşlanır sanırdım. Bende 40ımdan önce öğrenmiş oldum bunu :)
Çağlar
http://caglar.ca

Tijen said...

Ben bu siteyi keşfetmemişim tohtor bey. Hayırlı ve de uğurlu olsun. (Zeytin önerilerine teşekkürler, Elis Regina her daim dinlenebilir elbet...)

tarkan ikizler said...

hocam sen ne desen evet her yazını ayrı bir tatla okuyorum her şey çok güzel ama şu böcek türevi deniz canlıları yeme olayı beni aşar... öldürseler evet demem :)

Mehtap Pasin Gualano said...

Hem yastan hem meslekten merhaba.. O cimcim dediklerinizi az zeytinyaginda, bir dis sarmisak, biraz tane karabiber, seviyorsaniz bir aci kirmisi biber(butun olarak konacak), bir iki kasik beyaz sarap ile cevirin bakalim parmak yalatan olur mu olmaz mi?

ssbb said...

Mehtap Hanım
Yorumunuz için teşekkür ederim, deneyeceğim.
Bu arada profilinizde sevdiğiniz filmler arasında Camdan Kalp'i gördüm.
Ben de bu filmi benden başka hatırlayan yok mu acaba diye düşünüyordum.
Daha önce bir profiller arasında bir tarama yapmış, filmi benden başka sadece 1 kişinin favorilerine eklediğin görmüş ve kendisine mail atmıştım. Siz Fehmi Yaşarı da ekleyince tarama sonucunda çıkmamış.
Bu son derece güzel, düşündürücü, komik, kürt sorununa çok özgün
bir bakış getiren film nedense unutuldu gitti.
İnternette de film hakkında hemen hiç bilgi yok, DVD-VCD si yayınlanmadı vs.

öykü said...
This comment has been removed by the author.
 
Site Meter